Så tar du bäst hand om ditt hår

Känns håret platt och livlöst? Lugn, det finns en mängd med tips och råd för att få ett välmående hår. För att ha ett hår som mår bra är det viktigt med bra hårvårdsrutiner tillsammans med bra produkter som passar just ditt hår.

Att ta hand om ditt hår är viktigt om du vill ha ett friskt och välmående hår. En grundförutsättning för att ditt hår ska vara på topp är att använda produkter efter hur ditt hår är. Att använda bra produkter för hårstyling är extra viktigt för att inte slita på håret i onödan. Bra produkter kommer göra att håret slits mindre vid styling.

Enkla tips för ett friskt hår:

  • Ta reda på vilken typ av hår du har.
  • Anpassa produkterna efter årstid.
  • Se över din borste.
  • Använd värmeskyddande produkter.
  • Borsta inte blött hår.
  • Klipp håret med jämna mellanrum.

Välj schampo och balsam efter håret

Brunette,Girl,With,Long,And,Shiny,Curly,Hair,.,BeautifulAtt använda schampo och balsam som är anpassat för ditt hår är väldigt viktigt. Men det är bra att vara flexibel beroende på vilket väder som råder. Är det fuktigt kanske det krävs ett annan typ av produkt än när det är torrt och kallt. Till exempel finns det schampo speciellt framtaget för frissigt hår som kan göra mirakel när det är fuktigt ute. Mot friss fungerar det också att klippa topparna. Balsam sluter in fukten i hårstråna och det är därför viktigt med ett bra balsam. För att få det bästa resultatet av inpackning och balsam är att använda inpackningen efter schamponering och innan du tar i balsam. Då kapslar balsamet in fukten i håret som inpackningen har tillfört. Annars är en hårinpackning som du lämnar kvar i håret ett annat alternativ för att ge håret det där lilla extra.

Ta hand om hårbotten

I de vardagliga rutinerna måste också hårbotten få en översyn. Hur hårbotten mår påverkar ditt hår. Ge hårbotten lite extra kärlek med produkter som vårdar hårbotten. Använd torrschampo med måtta för att hårbotten inte ska bli irriterad av det och hindra de naturliga oljorna som finns i håret att göra sitt jobb.

Använd styling verktygen på ett smart sätt

Beautiful,Young,Woman,In,Bath,Towel,Is,Using,A,HairAtt använda olika värmeverktyg ofta sliter på håret. Därför är det en bra idé att du ser över temperaturen på plattången eller hårtorken du använder. Kom ihåg att alltid använda produkter som är värmeskyddande i ditt hår. Visste du att det kan göra stor skillnad på borsten du har? Det finns nämligen olika borstar för olika hårtyper. Med en bra borste som passar ditt hår kan du minska slitaget på håret avsevärt.

Använd bra hårsaccessoarer

En bra grej att tänka på är att använda håraccessoarer som är snälla mot håret. Exempelvis bör du undvika hårsnoddar där det finns en metallbit på, de är väldigt lömska på det sättet att de kan nöta av hårstråna. Tänk också på att variera frisyren. En tofs på samma ställe nöter oerhört mycket på håret, försök att variera stället du har tofsen på om du jättegärna vill ha tofs.

Scroll to top