Så kan badkaret rädda ditt hår

Du kan behöva vara extra rädd om ditt hår av flera anledningar. Kanske har du blekt det för många gånger. Kanske har du precis avslutat en graviditet. Kanske har du bara lite dålig hårkvalitet i grunden. Men visste du att ett badkar kan vara lösningen på dina hårproblem?

Att göra ett besök hos Badspecialisten och klicka runt på mysiga bilder på badkar kan minst sagt inbjuda till köpsug. Men det finns betydligt fler skäl än så för att investera i ett badkar. Till exempel erbjuder ett badkar möjligheten att göra din kropp ordentligt ren efter ett riktigt svettigt gympapass, utan att du behöver blöta ned håret. De flesta av oss duschar nämligen betydligt fler gånger än vad vi borde tvätta håret.

Det finns till och med, enligt bland annat Expressen, en teori om att vi helt skulle kunna sluta tvätta håret. En metod som kanske är lite väl hardcore för gemene man, men även mer nyanserade experter som Elin Johansson i Metro Mode betonar vikten av att inte tvätta för ofta. Särskilt för dig med färgat hår.

”Vatten är hårfärgens fiende, så ju mindre du tvättar desto längre håller sig färgen”, säger Elin till Metro Mode.

Badet gör dig ren och håller håret torrt

Självklart ska du inte behöva kompromissa med din allmänna hygien bara för att du är medveten om att det sliter på håret att tvättas för ofta. Satsar du på ett badkar kan du på ett enkelt sätt tvätta hela kroppen utan att blöta ned håret, vilket kan vara nog så svårt i en dusch. Och när du väl tvättar det är det läge att schamponera två gånger, enligt tidningen Elle, vilket ger tillfälle att mysa extra länge i ditt härliga badkar.

Scroll to top