Så tar du hand om ditt hår

På sommaren blir ditt hår slitet och frissigt av sol och bad, på vintern blir det istället torrt och statiskt. Ditt hår får stå ut med mycket så det förtjänar att du tar hand om det på bästa möjliga vis. Hur gör du då för att ta hand om ditt hår? Det ska vi berätta!

Håret är känsligt och behöver få omvårdnad för att må bra. När du tar hand om ditt hår kommer det både att se finare ut och du kommer må bättre.

Använd produkter som passar ditt hår

När du handlar hårprodukter ska du använda produkter som är anpassade efter din hårtyp. Har du platt hår ska du använda volymschampo när du tvättar håret för ett stort och fylligt hår som kommer göra vem som helst avundsjuk. Blir ditt hår lätt torrt ska du använda produkter som reparerar och ger fukt åt håret. Har du färgat hår bör du använda produkter som är anpassade efter den hårfärg du har.

Undvik värme för ett naturligt hår

Värme från både vatten, föning och plattång är i längden skadligt för håret. Cim Mahony som är hårstylist säger såhär:

– Omfamna den naturliga looken. Styla håret på sätt som gör att du undviker att utsätta det för extrem värme och låt håret självtorka till 50-60 procent innan du fönar det, på så vis kommer du få mindre friss.

skölj gärna håret i kallt vatten efter att du duschat. Detta gör att hårstrået sluter sig och att du får en bättre blodcirkulation i hårbotten. Ett annat råd är att inte tvätta håret för ofta. Kroppen producerar egna oljor som håret behöver och när du tvättar håret försvinner dessa. Rekommendationen är att tvätta det max varannan dag, helst mer sällan än det. Mellan tvättarna kan du istället använda torrschampo.

Scroll to top