Så stylar du håret under studentmössan

Betygen är satta och studentkläderna är inköpta – nu återstår bara att planera frisyren. När du tar studenten vill du förstås vara så fin som möjligt och det behöver inte vara särskilt svårt eller tidskrävande att fixa en snygg frisyr. Det enda du behöver göra är att planera runt studentmössan.

Har du lagt ned omtanke på studentmössan genom att exempelvis köpa en egendesignad hos Galio vill du förstås att din frisyr ska vara lika snygg med mössan på som av. Studentmössan sitter på under en stor del av dagen men under kvällens festligheter tas den mest troligt av. Komplicerade håruppsättningar går bort, men det finns flera snygga och enkla alternativ att ta till.

Låg knut med hårmunk

Den här uppsättningen är enkel att göra men ser avancerad ut. Hårmunken gör att knuten sitter stadigt hela dagen utan en enorm mängd stylingprodukter.

”Det bästa är att hårmunken ger en fyllig knut även om du inte har så tjockt eller långt hår”, skriver Expressen.

Flätor

flätaFlätor över axeln är ett elegant och klassiskt alternativ som ser bra ut både med och utan mössa. Det finns flera olika varianter, från enkla vanliga flätor till fiskbensflätor, och du kan kombinera en fläta med exempelvis en låg knut.

Lockar

Vackra lockar är alltid ett säkert kort. Tänk bara på att använda bra och stabila hårvårdsprodukter så att frisyren håller hela dagen. Mindre lockar håller längre, så se till att din locktång inte är för stor.

Rakt och elegant

Vill håret inte forma sig vad du än gör? Låt det hänga rakt och glansigt. Använd plattång och hårvårdsprodukter som ger glans. Vill du ha extra volym finns det också löshår som ger rätt look.

Scroll to top