Så skyddar du håret när du badar

Att bada är härligt och avkopplande. Men när du badar tar håret mycket stryk. Det är viktigt att återfukta och skölja ur håret om du badat i klorvatten.

Att bada är härligt men håret mår inte bra av för mycket bad. Håret tar skada av klor och kemikalier som finns i poolvatten. Om du badar mycket och vill skydda ditt hår ska du satsa på en badtunna. I den kan du ha vanligt vatten utan att tillsätta olika kemikalier. Vanligt vatten sliter mindre på håret. Det finns riktigt bra badtunnor hos svenskabadtunnor.se som är antingen gasoleldade eller vedeldade. Deras badtunnor är anpassade efter det nordiska klimatet och är riktigt svenskt hantverk.

“Stark sol, salt hav och kemikaliestinna pooler gör allt annat än underverk för frisyren.” Läs mer här om hur du kan ta hand om håret.

Tvätta alltid håret ordentligt efter bad

Om du ska bada är ett tips att blöta ditt hår med vanligt vatten innan. Håret kan bara ta till sig en viss mängd fukt och det är bättre att det är blött av vanligt vatten än med klorvatten. Har du extension eller färgat hår ska du vara extra försiktig med vatten som innehåller klor. Håret kan lätt bli missfärgat. Nyckeln för att undvika missfärgat hår är fukt. Återfukta håret ordentligt med bra produkter för då kommer håret inte dra åt sig fukt från klorvattnet. Att applicera ett leave-in balsam innan du hoppar ner i spabadet eller poolen kan också vara en bra idé. Om ditt hår varit utsatt för klor ska du skölja ur håret direkt efter badet och tvätta det två gånger för att alla rester ska försvinna. Det bästa är att inte blöta håret alls.

Scroll to top