Så räddar du håret

Sommarens soliga dagar är förbi och nu närmar oss vintern, så varför inte se till att ta hand om barret lite extra? Vi tipsar om hur du gör för att räddar trött och slitet sommarhår på bästa, enklaste och billigaste sätt.

I början av sommaren ligger vårt hårfokus främst på att hitta en frisyr vi kan bära upp tillsammans med studentmössan under studentiga festligheter och annat skoj som hör sommarens första dagar till. Men nu när sommarens lata dagar i solen är förbi kanske du också upptäckt att ditt hår tagit en hel del stryk, att det är både trött och slitet. Som tur är finns sätt att rädda det på. Det är något som bland annat Metro Mode tipsar om hur du gör.

Så räddar du slitet hår:

  • Klipp bort det slitna – en ny frisyr ger dig en ny boost inför vintern och ger även ditt hårsvall en chans att återhämta sig då du får bort det slitna och torra som tynger håret.
  • Köp och använd bra hårinpackningar – unna dig en bättre hårinpackning som du också ser till att använda, fokusera på att hitta en som stärker och återfuktar. Ett tips är att fråga din frisör att rekommendera en som passar för just din hårkvalitet.
  • Olja i topparna – för att hålla topparna fräscha längre bör du även investera i en ordentlig hårolja att massera in i topparna, undvik bara att få oljan i hårbotten då detta gör ditt hår fettigt.
  • Ta hand om hårbotten också – om du har kliande hårbotten som snabbt bli fettig kan du massera in en välgörande olja och låta denna verka över natten, glöm bara inte att tvätta ur den sedan på morgonen.
  • Tona håret – efter solens blekande strålar kan en färgboost vara i sin ordning, så köp en toning i samma hårfärg som du har och få en fräsch look som resultat.
Scroll to top