Så håller du dina tänder vita

Tänderna är en stor del av ditt utseende och att ha vita fräscha tänder är det många som önskar. Genom att ta hand om dina tänder och tänka på vad du äter kan du hålla dina tänder fria från missfärgningar. Du kan också bleka dina tänder med jämna mellanrum.

Tänderna är bland det första som gör intryck hos människor du möter. Därför är det trevligt att ha fina och något sånär vita tänder. Tandblekning är en effektiv metod för att få en fin nyans på dina tänder och som också tar bort gula fläckar, Läs mer om att bleka tänderna på Dentways hemsida om du är intresserad. Tänderna tappar ofta med åren sin fina vita lyster och blir lätt missfärgade av diverse livsmedel och därför kan tandblekning vara ett bra alternativ.

Husmorstips för tandblekning

Om du vill fräscha upp dina tänder mellan tandblekningarna finns det några bra tips som du kan testa. Det ger såklart inte alls i närheten samma resultat som en tandblekning men det kan absolut ha en viss effekt. Effekten beror dock på vilken status dina tänder har. Att skölja munnen med olivolja eller kokosolja i tio minuter är enligt den indiska läkekonsten ayurveda bra för att få tänderna vita. Att hålla koll på vad du stoppar i munnen är en bra idé och att direkt skölja munnen med vatten om du dricker kaffe, rött vin eller äter mörka bär. Du kan också testa att borsta tänderna med bikarbonat eller bakpulver i tandblekningssyfte.

Livsmedel som kan missfärga tänderna:

  • Rött vin
  • Kaffe/Te
  • Tobak
  • Viss antibiotika

Borsta tänderna

Förutom att ha ett fint leende med vita tänder är det viktigt för både din munhälsa och allmänna hälsa att du tar hand om dina tänder. Att borsta tänderna två gånger om dagen med ungefär två centimeter tandkräm i minst två minuter är basen för en god munhälsa. Det är en bra idé att införskaffa en riktigt bra tandborste om du inte redan har det och en tandkräm som fyller ditt behov. Tänk på att byta din tandborste var tredje månad eller när stråna börjar spreta åt olika håll. Att använda tandtråd har visat sig ha stor betydelse för hälsan. Satsa på att minst varannan dag använda tandtråd för att avlägsna bakterier mellan tänderna.

Scroll to top