Så fixar du frisyren trendigt 2021

Din frisyr är en otroligt viktig del av ditt utseende då den ger dig en unik look. Hur den ser ut beror dels på vad för slags hår du är född med men också på din personlighet. En frisyr kan vara enkel och naturlig, spretig och lite busig, stram och sofistikerad eller sexigt voluminös.

Hur du vill se ut är självfallet helt upp till dig och idag kan även du med kort, tunt eller glest hår få precis den stil du vill ha tack vare hårförlängningar. Resultatet blir snyggt och naturtroget och öppnar upp många flera möjligheter till frisyrer som du kanske annars inte kunnat få till. Du kan Klicka här för att boka tid för en förlängning eller för att få mer information. Allt som krävs är att ditt hår är minst 10cm och sedan är det bara att sätta igång.

Hur 2020 påverkat de nya trenderna

Varje år kommer nya hårtrender och medan de oftast brukar bero på saker som klädmode, musik och politiska strömningar medan nu är det framförallt coronapandemin som påverkat de nya frisyrerna. Beroende på var i världen du befunnit dig har du antingen genomgått mildare restriktioner eller hård lockdown men överlag har alla rekommenderats att hålla sig hemma så mycket som möjligt. Det har inneburit att många fått sköta sitt hår på egen hand och experter har tidvis gått ut i media för att komma med råd och tips på hur du kan akutfixa ditt karantänhår.

Bland Björn Axéns trendspaningar har följande saker blivit viktiga på grund av karantänläget när det kommer till frisyrer.

  • Frisyren ska hålla länge
  • Den ska vara lättskött
  • Naturligt vilda lockar prioriteras framför hårt stylade

Här passar hårförlängningar in perfekt då de kan hålla i upp till 3 månader och ger dig en snygg look med minimal skötsel. Du kan dessutom klippa ditt hår i trendiga frisyrer utan problem och i vissa fall går det till och med att färga det.

Luggar och kulörer

Rosa hår har under en tid varit mycket populärt både bland kändisar och på gatan och trenden med kul färger fortsätter under 2021. Skillnaden blir dock att det ska vara mer urvattnade färger som gärna får sitta en bit ner på håret, ungefär som om de vore lite urvuxna. På liknande vis är det populärt med mörka rötter och att leka med att färgade slingor i ditt hår som inte skiljer sig så mycket från din naturliga kulör.

En mycket stor trend som nu får fortsättning är grått hår. Med hjälp av silverschampon eller genom att helt enkelt sluta färga sig har många kändisar gått in för silvertrenden till 100%. Stora namn som Judy Dench, Helen Mirren och Lena Endre har valt att ha naturligt vackert, grått hår och även yngre som Rihanna, Pink och Kelly Osbournehar gått in för stilen . Skillnaden inför 2021 är att den ljusa silvertonen nu kommer bli lite mörkare och djupare, som rök och aska.

Luggen är också helt rätt, och enligt experterna beror det dels på att många burit ansiktsmask under det gångna året, dels på att den snabbt förändrar en persons look på ett kul sätt. En lugg kan ligga platt eller vara lite vild och bångstyrig och den ger ditt ansikte en personlig och modern stil.

Scroll to top