Ordna löshåret själv

Konsten att fästa löshår på olika sätt är något som frisöreleverna på Tanumsgymnasiet nu behärskar, efter en två dagar lång intensivkurs.

Så  inleds artikeln från Bohusläningen, vilken handlar om hur de arbetar med löshår på ett frisörgymnasium. Det är verkligen intressant att se hur de jobbar, för det är ju dessa tjejer och killar som är våra framtida frisörer. Och det är självklart kul när fokus ligger på just löshår, eftersom det är så trendigt nu. Att många fortfarande går till frisören för att sätta in löshår är dock en nyhet, eftersom det faktiskt är så otroligt enkelt att lösa det själv. Men kanske orkar folk inte? Eller så är vissa inte medvetna om att det faktiskt går att ordna själv? Kolla in till exempel www.highgrade.se, de säljer löshår av massa olika varianter, och det är tydligt hur enkelt det faktiskt är. Man sparar ju verkligen otroligt mycket pengar på att göra det själv, istället för att gå till en frisör.

Det är väl kanske också därför frisöryrket numera är en sådan tuff bransch. I artikeln står det att konkurrensen om jobb är stenhård, och enligt en av lärarna utbildas det runt 5000 frisörer varje år, samtidigt som behovet inskränker sig till 450. Så här säger hon:

– De går en tuff framtid till mötes. Därför gör vi allt vi kan för att bredda deras kompetens.

Och det är ju bra, att dessa nyblivna frisörer kommer att kunna detta – men samtidigt, är det viktigt att vi som kunder vet om att det finns en möjlighet att göra det själv.

Scroll to top