Hårtransplantation – lösning för män

För kvinnor är det hårförlängning som gäller när de vill ha ett svallande vackert hår och för männen är det en hårtransplantation eller tupé som gäller. De flesta väljer nog hårtransplantationen varje dag framför en tupé som lätt ser oäkta ut. Faktum är att för tunnhåriga män så finns det inte speciellt många lösningar och bra sätt att få tillbaka sitt fallna hår utan operation. Kvinnor kan även de på grund av kronisk sjukdom eller stress förlora håret och behöva en hårtransplantation.

Att håret faller av är ett problem som i majoritet drabbar män, men med undantag såklart. För många är det ett genant problem och många som drabbas rakar av sig allt hår på en gång eller döljer den flinta skalpen med en mössa eller keps. Ett tunnhårigt huvud gör att personen ser äldre ut och förknippas ofta med åldrande, något som gör många män osäkra. Med en hårtransplantation i Stockholm så kan man lösa problemet helt. Det finns de som väljer att använda ett tillfälligt hjälpmedel såsom tupé eller peruk. Det finns också gott om naturläkemedelsföretag som tjänar pengar på dessa personers hopp och säljer läkemedel med ”garanterad effekt”, något som upprör många när resultatet uteblir. Det finns också en annan sida av myntet, och det är för de som är transsexuella och levt som man tidigare, som Alexa. När hennes liv som man tog slut så hade hon precis som många andra män blivit tunnhårig och genomgick en del operationer och behandlingar för att bli den kvinna hon är idag:

Efter skilsmässan började hon också med hårtransplantationer och hormoner och kände till sin glädje brösten växa. Laserbehandlingen av skägget var däremot inte lika njutningsfull.(Läs mer om hennes berättelse här)

Scroll to top