Hårstyling med hijab – tips

Att bära slöja kan platta till håret, det vet alla som bär mössa eller hatt och kommer hem och tar av den. Men tänk hur det är för de kvinnor som jämt bär slöja eller hijab. Hur ska de styla håret? Här får du tips och vägledning.

För det första bör du se till att skaffa en slöja som passar till ditt huvud och som sitter bra. Den kan du hitta på Hijabfactory.se både som hijab, slöja, sjal eller turban. Även du som inte är muslim kan använda huvudsjal och styla håret även om håret tittar fram.

fön på frisörstolKnep för hårstyling med hijab

Eftersom du tar av dig slöjan när du är ensam eller enbart med familjen så vill du naturligtvis vara fin i håret även när slöjan åker av. Hijaben smiter åt kring hela huvudet och kan platta till håret och göra det fett om du inte är noga. Sätt gärna upp ditt hår i en knut bak i nacken. Det ger även en fin frisyr när du inte bär din hijab längre. Sätt upp knuten med hårnålar och fäst gärna ett litet hårsmycke fram vid luggen för att hålla testarna på plats. Du kan även fläta håret och göra själva flätan till en knut.

Vill du göra en snygg frisyr under hijaben utan att sätta upp det alltför mycket? Du kan göra håret platt på hjässan och fästa det i en hästsvans längre ned som du skapar fina lockar i. En lång och vacker svans är oerhört attraktivt för den som har tillåtelse att se den. Använd gärna massor med hårklämmor i håret och på sidorna runt ansiktet dels som styling och dels för att hålla håret på plats. Vattenkamma gärna håret till viss del och lägg i vax eller gelé för att det inte ska bli rufsigt och fult under. Tänk också på att styla håret efter ansiktsform. Det gäller alla kvinnor.

Scroll to top