Hår- och skönhetstips

Tips på hur man med enkla medel får ett snyggt och välmående hår, från en med lagom stort intresse i ämnet, som tror på måttlighet och att det finns andra saker än håret som är viktiga för att man ska uppfattas på ett fräscht och trevligt sätt av sin omgivning.

Utbudet av produkter för detta har fullständigt exploderat de senaste två till tre decennierna. Schampoo, balsam, inpackning, hårspray, hårvax, mousse, gelé, you name it. Det hade verkligen underlättat om man kunde få rabatt på skönhet, eftersom det annars utan problem kan äta upp hela hushållskassan, om man inte passar sig. Enligt Dagens Nyheter så är det till exempel väldigt vanligt att man snor med sig hårprodukter från hotellrum på sina resor, och såhär säger en person man intervjuar till tidningen:

– Tar gäster med sig plastförpackningar som tvål och schampo kan det inte ses som stöld. Det är ändå saker vi räknar med ska förbrukas. Däremot kan en handduk ses som stöld och skulle det vara något allvarligt kan vi debitera gästen i efterhand, säger Lars Sandberg, hotelldirektör vid Scandic Grand Central i Stockholm. Läs mer här.

Snygg i håret på sommaren

För många blir håret som bäst på sommaren. Solen bleker färgtonen något. Att luften är något fuktigare under sommarhalvåret gör att håret ser friskare ut. Befinner man sig i skärgården där man får lite saltstänk så gör det att det blir den optimala kuren för håret. Det är lätt att frisera till och håller sig så under dagen. Det blir snyggt, naturligt och okonstlat. Så utifrån det är ett tips på en fantastisk hårprodukt saltvattenspray. Givetvis ger det inte samma känsla som den riktiga havskänslan, i synnerhet vid det bräckta vattnet i Stockholms skärgård. Men nog så gott i alla fall.

Håll skönhetsrutinen enkel

Vax som är torrt, exempelvis från Creator, är ett tips för att få till en naturlig frisyr som håller sig. Det känns mer som nutid än hårvax som ger en glänsande look. Vanligt schampo går bra och under vinterhalvåret är det bra att använda balsam regelbundet för att inte torka ut håret, eftersom luften brukar vara så torr under den perioden. Men gör för all del inte det alltför mycket, om du inte är professionell hår-stylist. Håll lite koll på vad som blir bra för just ditt hår, men kom ihåg att ingen frisyr är så klädsam som ett leende och vänligt bemötande, alla dagar i veckan.

Tipsen för att hålla håret snyggt:

  • Saltvattenspray
  • Torrt vax
  • Schampo och emellanåt balsam
Scroll to top