Fransförlängning är mycket snyggt – men är det säkert?

Att förlänga fransarna må vara snyggt – men är du säker på att det görs ordentligt? Säkerheten ska alltid gå före skönheten, det är viktigt att du väljer en bra klinik.

Har ni också märkt av  den nya trenden? Fransförlängning! Det är många kvinnor som länge har drömt om låna ögonfransar men som endast fått nöja sig med att förstora sina ögonfransar med mascara. Nu behöver de inte göra det längre, utan kan istället gå till en klinik för att få hjälp med ögonfransförlängning. Nu har dock läkare larmat för att fransförlängning kan skada hälsan. Metro skriver om saken:

Det senaste året har flera fransstylister sökt sig till arbets- och miljömedicinkliniken i Lund. Än så länge rör det sig bara om några enstaka fall, men specialistläkaren Katrin Dierschke, misstänker att vi bara sett toppen av isberget. – De som kommit till oss har utvecklat besvär med rinnande och kliande ögon, hosta, hudbesvär så som kliande röda blåsor i ansiktet, svårigheter att andas och astma. Och obehandlad astma är livsfarligt, säger hon till Metro.

Vidare i artikeln ställer journalisten frågan ”Vad kan man göra för att skydda sig?” och läkaren svarar att det är viktigt att vara kräsen i valet av klinik. Det man ska göra är att ta reda på om fransförlängarna är certifierade innan du går dit. Du bör även sälla frågor var produkterna kommer ifrån och vad de innehåller. Om hen som ska utföra förlängningen inte kan svara på detta är det bättre att gå och göra fransarna hos någon annan.

Val av klinik alltid viktigt

Och så här är det ju egentligen med alla ingrepp som en ska göra på kroppen, du måste välja en klinik och utförare som du vet kan sitt jobb och som har bra produkter. Annars kan det gå fel. Till exempel när en tar bort hår på kroppen, om man inte går till en säker klinik kan hårborttagningen leda till komplikationer. Vill du göra något av detta så rekommenderar vi att du Få hjälp med hårborttagning hos Drtore, där är standarden mycket hög. Vill du veta mer om hur du tar bort hår permanent på kroppen kan du även läsa den här artikeln från Västerbottens-kurir. Där skriver man hur du går till väga för att välja rätt teknik för hårborttagning, som till exempel ljus- och laserbehandlingar.

öga med smink

Scroll to top