De rätta produkterna

När det kommer till en kvinnas hår så är det ingenting mans skämtar om. De flesta kvinnor kämpar med att finna de ultimata produkterna för att lyckas ta hand om sitt hår på bästa möjliga sätt. Och det är inte det enklaste. Det krävs tålamod och det kräver att vi vet hur vårt hår mår och vad det behöver för näring.

Att läsa i modemagasin om vad de anser är de rätta och bästa produkterna är egentligen inte fel. Men det kan bli det om vi inte ser till vårt eget hår, och om vi litar blint på det som skrivs, som att det är bra att hälla laxermedel i håret. Att tro att vi har extremt torrt hår och därav köper produkter för att få det mjukare kan innebära mjäll och att vi får problem med hårbotten. Så, det du bör göra är att börja i rätt ändå: att först kolla upp hur ditt hår mår, för att sedan börja jobba med det du har till att du uppnår bäst resultat.

Träffa en hårolog eller DIY

Vill du ta tag i ditt problem är det bästa du kan göra att ta kontakt med en hårolog som kan göra en ordentlig genomgång av ditt hår. Då kommer ditt hår att mätas genom att kolla styrkan och sträckbarheten och du får svart på hur ditt hår mår. Om du känner att det är lite överkurs kan du alltid göra det själv genom att besvara olika frågor utifrån vad det är du vill:

  • Vilken produkt är du ute efter: shampo eller balsam
  • Vad vill du ha för effekt: mer volym eller mjällschampo
  • Vad har du för typ av hår: är det nyligen färgat, tunt, tjockt eller fett

När du studerat ditt hår så är det bara att kolla runt efter ett bra märke. Och här är det viktigt att du väljer ett märke som du känner att du har förtroende för. Dessa märken är oftast dyra så då kan det vara bra att handla dina produkter online för att både spara tid och pengar och även få spännande rabatter. Och just detta kan du få enkelt genom att surfa in på Gratislandet och ta del av alla bra erbjudanden och snabbt ta hand om ditt hår.

Hejdå grått hår

De gråa håren är något som alla människor får känna på och leva med. Männen verkar acceptera dem bättre än kvinnor och det finns en rad olika hårfärger som sägs trolla bort grått hår. Och visst gör dem det. Men, det gråa kryper fram igen så fort det försvunnit. Men tiden då vi köpte hårfärg för att få bort det gråa kan vara över för all framtid. Detta då forskare tror sig ha kommit på ett botemedel för just detta problem. Anledningen till att vi får grått hår är att det samlas väteperoxid i hårsäckarna och att säckarna utsätts för oxidativ stress. Då bleks håret inifrån och ut av sig självt. Hur detta ska gå till framkommer inte mer än att vi ska försöka lura kroppens egna pigment och med det få behålla vår hårfärg.

Så, nu kanske du snart kommer ha ett problem mindre att oroa dig för, så lägg all kraft på att hitta de rätta produkterna. Och tänka på att det är aldrig bra att använda för mycket heller. Lagom är alltid bäst.

Scroll to top