Bra vanor ger dig bra hårkvalitet

Vem har inte drömt om ett tjockt svallande hår? Med bra vanor kan du stärka håret och se till att det får tillbaka sin vackra glans. Vad ska du då tänka på för att få till modellåret? Du ska bland annat sova bra, äta bra och använda rätt produkter.

När du mår bra mår även ditt hår bra. Ett av de viktigaste knepen som kan göra världens skillnad för din hårkvalitet är att du ska sova bra. När du sover får dina celler återhämta sig och detta kan göra underverk för ditt hår. För att du ska kunna sova bra behöver du en säng som är anpassad efter dig. Kontinentalsängar brukar vara en bra sak att investera i. Har du en sovstil där du rör dig mycket kan du även prova att sova med ett hårnät.

Ät rätt kost för ditt hår

hårKosten påverkar ditt hår mer än vad du tror.

”Allt du äter och dricker påverkar din hud, ditt hår och dina naglar. Håret består nästan enbart av protein och behöver protein för att hålla hårbotten och hår välmående.” Säger Allas.

Några livsmedel som är utmärkta att äta för hårkvaliteten är bland annat fet fisk såsom lax, makrill och strömming. Även flera olika sorters nötter innehåller mycket fetter såsom omega 3 och omega 6. Sötpotatis, ägg och ostron gör även susen för ditt hår.

Några andra saker att tänka på

Några andra tips du kan tänka på för att rädda ditt hår i vårt slitsamma klimat är att undvika allt för varmt vatten. Skölj gärna i kallt vatten för att ge håret en sista boost efter dusch. Då värme är skadligt för håret bör du även låta det självtorka och undvika att föna det samt platt- eller locktång.

Scroll to top