Arganoljan till västvärlden

Kvinna med långt hår

Vi har i tidigare inlägg pratat om arganoljans affekt på håret och hur fräscht det faktiskt blir efteråt. Med tanke på hur mycket produkter det faktiskt finns idag så kan det vara näst intill omöjligt att var man ska börja.

Morrocan Oil

Arganoljan är en utav de produkter som idag är allra trendigast och ligger högst upp på många modebloggar och listor. Där har Moroccanoil slagit igenom extra hårt och är idag en av de kändaste märkena och produkterna. Om du frågar efter arganolja kommer du med största säkerhet bli given en flaska av det märket. Produkten kom för några år sedan till Sverige och har sedan dess börjat säljas i princip överallt. De hittar de nog ändå billigast via någon site på nätet. Oljor av alla dess slag har slagit igenom internationellt och från den ena dagen till den andra så förändras upplägget i hur man ska använda oljor och annat.

Arganoljan idag en lyxprodukt

Arganoljan som kommer från trädet med samma namn ska också vara en ypperlig tillsats i många maträtter. Den dyra oljan gör nämligen så att maten får en lite nötigare karaktär och det kan till exempel funka bra till kyckling eller någon god sallad. Det räcker dock endast med några få droppar. Med några droppar av denna lyxiga flytande vara så kan man får fram renare och mer distinkta smaker ur dina råvaror. Det kan verka som att detta bara är en trend och fluga som snart bara kommer försvinna. Men om man frågar stora kockar, bland annat i Malmö, så kommer nog arganoljan att stanna. Den mysiga oljan har funnits i Marocko med omnejd under en lång tid men har bara på senare tid uppmärksammats på andra platser i världen. Idag är det en exklusiv olja som man både kan använda till hygien men också i matlagning. De allra flesta förknippar nog dock oljan med något som man har antingen i hårbotten eller försiktigt tvättar ansikte och kropp med. Köp någon flaska själv och se efter om det är något för dig. Annars kanske du kan få några prover när du beställer andra produkter från till exempel online butiker.

Scroll to top