Arganolja för ditt hår

Att ta hand om håret vet vi är viktigt, det är nämligen inte så att hår blir vackert, följsamt och välskött av sig självt. Det finns otroligt många olika produkter på marknaden för den som vill ge sitt hår lite extra näring och uppmärksamhet, och det kan vara svårt att riktigt veta vart man ska börja.

Det går alltid trender i hårvård såväl som i all annan form av skönhet, och en den trender blir långvariga medan andra fasas ut, beroende på hur bra de visat sig vara i det långa loppet. En av de mest trendiga produkterna på marknaden för hårvård just nu är arganolja, där varumärket Moroccanoil står för de kändaste och mest älskade produkterna. Det är väldigt populära produkter som kom till Sverige för några år sedan och nu säljs de på väldigt många olika platser, men det enklaste om man vill få tag på dessa produkter är ändå att beställa dem online, och ska man shoppa online så är ju Fyndiq ett väldigt bra alternativ. Deras affärsidé är att samla nätets alla fynd på en och samma plats, så att du som beställer snabbt kan hitta den produkt du vill ha till det bästa priset, och ska man köpa på sig en massa produkter så vill man ju ha dem så billigt som möjligt. Läs mer om Fyndiq här!

Arganolja för hårets välmående

Men åter nu till arganoljan, som är den huvudsakliga ingrediensen i Moroccanoil-produkterna. Varför är den så himla bra, vart kommer den ifrån och vad gör den för vårt hår? Som namnet på varumärket Moroccanoil avslöjar så produceras arganolja i Marocko som ligger i de norra delarna av Afrika. Oljan utvinns ur kärnorna från arganfrukterna som växer på träd, och oljan har traditionellt använts för sina goda egenskaper både sett till nutrition och hud- och hårvård. Arganträdet växer bra i Marocko trots det karga ökenlandskap som är dominerande när man ser till landskapet där. Kärnorna pressas på den härliga oljan som används till flera olika saker, här är några av de användningsområden som finns för arganolja:

  • I håret används det för att återfukta, skydda och ge näring till håret. Antingen kan man använda sig av en liten mängd som stylingprodukt, vilket man fördelar i vått eller torrt hår för att ge glans och följsamhet. Eller så kan man använda sig av en generösare mängd för att göra en rejäl inpackning till håret som man sedan tvättar ur.
  • Eftersom arganoljan är så pass fin som den är så passar den väldigt bra att använda på huden – både för återfuktning och tillförande av värdefulla näringsämnen och vitaminer. Arganolja innehåller dessutom antioxidanter och kan på så sätt hindra din hud från att åldras och tappa sin lyster och elasticitet.
  • Arganolja för matlagning är en nyttig källa till goda fettsyror, och det ger en god nötig smak till den mat den används till, dessutom har man kunnat se att arganolja sänker kolesterolet.

Som du ser finns det mycket som är nyttigt för hela din kropp med arganolja, så se till att upptäcka detta hår- och hudvårdsmirakel!

Scroll to top