Afrohår och diktatorsfrisyrer

När det kommer till trender för håret, så finns det väldigt många i dagens läge. För just nu är det en tid av ”unikhet” vi lever i, där de flesta vill ha en unik look, samtidigt som den inte får vara alltför unik. Passa in men ändå vara egen.

 

Kvinna afro solglasögonMen en trend som verkligen gör detta till ett konststycke är hårförlängningen, med detta kan man variera sig i stort sett hur mycket man själv vill och sedan inte bara få längre hår utan dessutom tjockare och lockigare om man vill det. Hårförlängning kan man göra både hemma och på salong, det beror dels på vilken teknik som man använder sig av samt vad för kvalitet man väljer på det nya håret – och vad det ska kosta. Men runt 3000 kronor brukar det kosta generellt. I Expressen kan en läsa om att extensions som det också kallas, är ett sätt att ge sin frisyr en festglans som verkligen är svår att toppa på annat sätt. För den som är intresserad av hår och vill ha bra produkter att arbeta med finns det rabatt hos bangerhead bland annat.

 

Tips och tricks för afrohår

För den som har afrohår finns det en hel del tips och tricks för att hitta sin drömfrisyr. I Sveriges Radio kan vi läsa om Adeline Skogsgårdh som brinner för vård och skötsel av just afrohår. Hon är uppvuxen i Kongo och vet att afrohåret kan vara utmanande att ta hand om för att få det just som man själv vill. Här nedan kommer lite info om håret och tips på vård:

 

  • Ett afrohår är mer eller mindre alltid lockigt, med stora skillnader mellan vågigt, lockigt till det mera krusiga håret.
  • Det krusiga håret är det som är torrast. Har man lite vågigt eller lockigt, då är det mitt emellan, med mer fett i.
  • Afrohåret är mycket skört och torrt och kammar man håret varje dag bryts lätt topparna, så för att slippa det behöver håret mycket fukt och oljebehandling, med naturliga oljor.
  • Det krusiga håret skyddar hårbotten mot den starka solen och värmen i Afrika, men det krävs mycket rutiner om man har afrohår.

 

Som tur är bor vi inte i Nordkorea, där tvingas män från om med för ett litet tag sedan att ha samma frisyr som sin despotiska ledare/diktator, Kim Jong-un. Skrämmande.

 

 

 

 

 

Scroll to top