Skägget – Mannens främsta accessoar!

Historiskt sett var vår hårväxt på kroppen från början där för att skydda och värma oss men idag är håret en stor del av mode- och trendvärlden. Både män och kvinnor har hår på kroppen och det är inget konstigt med det. Men för män är ansiktshåret mer framträdande än på kvinnor och nu är skägget den trendigaste accessoaren för män!

1031991-razor-and-brushEn skäggig historia! Under 1900-talets början var mannens mustasch ett tecken på välfärd och framgång för att under århundradets senare del förändras till att signalera en lägre status. Under början av 2000-talet började trenden återigen att vända tillbaka i mode och idag har varenda kotte skägg och det har inget att göra med socialstatus. För att skägget ska vara moderiktigt eller hållas snyggt överhuvudtaget är ett hett tips är att införskaffa rätt verktyg och produkter. När det kommer till rakning är korrekta verktyg särskilt viktigt så att du enkelt kan trimma, toppa och styla ditt skägg på bästa vis. Oavsett om du har skägg eller inte är det viktigt att underhålla hela ansiktet med rätt rengöringsprodukter och daglig användning av mjukgörande krämer. Om du inte vet vilka produkter du ska använda kan du kontakta din lokala butik så hjälper de dig att hitta rätt!

Annat populärt hårmode just nu!

Kända designers använder storslagna håruppsättningar på sina visningar och nya frisyrtrender skapas nästan dagligen så ibland kan det vara svårt att hänga med på vad som är det rätta just nu. Det senaste inom modevärlden är bohemstilen, för både män och kvinnor. Mannen behöver inte fundera så mycket över sitt hår utan lägg krut på skägget! Men för män som ändå vill fixa sitt hår är en knut i nacken alldeles tillräcklig. Kvinnor däremot ska antingen locka eller platta håret men framförallt fokusera på att ett långt svall i mittbena.

Scroll to top