1920-talets frisyrer syns på studenterna

Fokus på håret och spännande håruppsättningar ligger högt när det vankas student och balliv. Vad man kan se nu är att mycket volym och trender från 20-talet är mycket stort.

10413787-beautiful-blondeVill man sjunga om studentens lyckliga dar på bästa möjliga sätt gör man bäst i att under studentmössor gömma en frisyr som speglar hur mycket man är värd att stå där på flaket och sjunga sig hes. I tidningen Bohusläningen lyfter man upp trenden med 20-talet och med dess vackra och eleganta frisyrer är det enkelt att förstå att just detta årtionde blivit extra populärt.

Var ute i god tid

När det kommer till en dag som studenten eller sin bal så är det en dag som man vill ska flyta på, på bästa tänkbara sätt. Då gäller det att vara ute i god tid för att inte stå där utan kläder eller en passande frisyr. När det kommer till frisyren så är det även bra att göra en testuppsättning innan den riktiga festdagen, och viktigt att tänka på om man väljer att göra den själv är att vara försiktig med redskapen och tänka på att ens hår är  ömtåligt. Expressen har skrivit om ett skräckexempel om en kvinna som brände sönder sitt hår på en locktång, och du vill inte vara den kvinnan. Vad man kan tänka på som är bra är att någon vecka innan göra en toning och klipp upp håret lite så kommer det se mer naturligt ut. Sen är det bra att inte tvätta håret samma dag samt att välja hårprodukter som inte är feta och kladdiga. Sist men inte minst finns det inget som heter frö mycket när det kommer till frisyrer, men glöm inte att dans-säkra frisyren för att se hur mycket festande den tål.

Är du sugen på att göra en inbakad fläta så kolla in denna video

 

Scroll to top